Organizacja wesel Warszawa


W skład oferty weselnej wchodzą:

  • pięć dań gorących (zupy, dania główne) serwowanych przez kelnerów,
  • przekąski zimne, w tym sałatki (13/14 rodzajów)
  • dodatki (sosy, pieczywo, masło itp.),
  • tort weselny na bazie bitej śmietany,
  • desery: wybór ciast (6 rodzajów domowych wypieków), owoce sezonowe, lody,
  • napoje: gorące (kawa i herbata), gazowane, soki podawane w dzbankach - wszystkie bez limitu,
  • dania obiadowe dla wegan, wegetarian i bezglutenowców
  • miła i profesjonalna obsługa.

Dodatkowo w cenie:

  • chlebek na powitanie,
  • dywan „hollywood”,
  • srebrne standy z czerwonymi kordonami
  • pokój dla Nowożeńców (powyżej 103 osób)

W skład ceny menu weselnego - klasycznego wchodzi:

  • chlebek weselny
  • 5 gorących dań
  • 13 zimnych przystawek
  • wybór ciast domowych
  • owoce sezonowe
  • kawa, herbata - w formie bufetu bez ograniczeń,
  • napoje gazowane, soki - bez ograniczeń
  • DESER LODOWY
  • TORT - z bitej śmietany z marcepanowymi różyczkami
  • pokrowce na krzesła powyżej 120 os pełnopłatnych gratis
  • stół wiejski powyżej 180 os pełnopłatnych gratis
  • czerwony dywan na powitanie Pary Młodej
  • czerwone kordony przed wejściem głównym
  • pokój dla Pary Młodej

DANIA GORĄCE - Zupy (do wyboru)

  • Złocisty rosół (z makaronem, uszkami lub ziemniakami)
  • Flaki wołowe
  • Krem z pieczarek podawany z groszkiem ptysiowym
  • Zupa borowikowa z łazankami
  • Krem borowikowy z grzankami
  • Krem z kukurydzy
  • Krem z brokułów
  • Zupa krem marchewkowa
  • Krem z pomidorów z ziołowymi grzankami i bazylią
  • Buef Strogonof
  • Gulasz węgierski
  • Kapuśniak z wędzonym boczkiem
  • Barszcz czerwony podawany z uszkami, krokietem lub pasztecikiem
  • Żur staropolski z białą kiełbasą
  • Barszcz biały z jajeczkiem

DANIA GORĄCE - MIĘSNE (do wyboru)

  • Schab faszerowany śliwką lub morelą w sosie naturalnym
  • Schab pieczony z sosem myśliwskim lub owocami
  • Kotlet dworski – schabowy (z serem i pieczarkami)
  • Filet z kurczaka w chrupiącej panierce lub migdałach
  • Kotlet szwajcarski (Cordon bleu)
  • Pieczeń wieprzowa/szyneczka/ w sosie myśliwskim
  • Karkówka z pieczarkami
  • Roladka z piersi kurczaka z fetą, suszonymi pomidorami i szpinakiem
  • Roladka z piersi kurczaka z mięsem mielonym
  • Panierowana pierś z kurczaka faszerowana serem i pieczarkami
  • Pulpeciki z indyka w delikatnym sosie koperkowym
  • Medaliony z kurczaka w sosie koperkowym
  • Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami
  • Kurczak w ziołach z pieczarkami
  • Pieczeń z indyka z brzoskwiniami
  • Kotlet po kijowsku (de volaille)
  • Pieczone udko z kurczaka
  • Sakiewki schabowe nadziewane pieczarkami
  • Szaszłyki drobiowe
  • Za dopłatą mix pierogów

DODATKI SKROBIOWE DO DANIA MIĘSNEGO (do wyboru):

  • Ziemniaki puree
  • Opiekane ziemniaczki
  • Ziemniaki z wody posypane koperkiem
  • Kulki ryżowe
  • Kolorowy makaron
  • Kluski śląskie (w sezonie)
  • Kopytka (w sezonie)
  • Kopytka ze szpinakiem (w sezonie/)
  • Frytki
  • Kulki ziemniaczane
  • Talarki ziemniaczane
  • Kasza gryczana
  • Puree z zielonego groszku i ziemniaków

DODATKI DO  GŁÓWNYCH, GORĄCYCH DAŃ (do wyboru):

Surówki:

  • Selerowo-jabłkowa
  • Wiosenna (pekińska, marchew, papryka)
  • Z czerwonej kapusty
  • Colesław
  • Mizeria
  • Buraczki (z jabłkiem lub miodowe)
  • Bukiet surówek na jednym półmisku (czerwona kapusta, wiosenna, marchewka z jabłuszkiem)
  • Bukiet trzech surówek na jednym półmisku (pekińska, marchewka z jabłkiem, selerowo-jabłkowa)

Gorące:

  • Marchewka karotka z masłem czosnkowym
  • Marchewka z groszkiem
  • Buraczki zasmażane
  • Młoda kapusta zasmażana (sezonowo)
  • Warzywa gotowane: brokuły, kalafior
  • Modra kapusta

ZIMNA PŁYTA:

  • Schab po warszawsku
  • Indyk w galarecie
  • Szynka w galarecie z sałatką jarzynową
  • Szynka ze szparagami
  • Tymbaliki (wieprzowe, drobiowe)
  • Ryba w galarecie (w całości - pstrąg lub po żydowsku - faszerowana )
  • Kurczak w maladze
  • Polędwiczki ze śliwką
  • Schab z brzoskwinią lub śliwką
  • Wołowina ze szparagami
  • Kęski z kurczaka z dwoma sosami
  • Łosoś z twarogiem śmietanowo - kaparowym lub koperkowym
  • Śledź pod pierzynką
  • Ryba po grecku
  • Śledź w różnych smakach
  • Łosoś wędzony
  • Krążki chlebowe z serkiem śmietanowo-koperkowym ,ogórkiem i łososiem
  • Półmisek wędlin pieczonych (karkówka, boczek, schab) oraz wędlina gotowana (szynka litewska, polędwica sopocka, salami, kabanosy)
  • Jaja faszerowane (do wyboru2 rodzaje: z pieczarkami, łososiem, kawiorem, tuńczykiem)
  • Pomidory z mozzarellą, bazylią i czosnkiem
  • Marynaty: ogórki konserwowe, pieczarki konserwowe, papryka konserwowa
  • Pieczywo

ZIMNE PRZEKĄSKI-SAŁATKI:

  • Cezar z grillowanym kurczakiem
  • Grecka (ser feta, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, cebula)
  • Kabanosowa (pomidory, kukurydza, żółty ser)
  • Hawajska (ananas, kukurydza, wędzony kurczak)
  • Pieczarkowa (jajko na twardo, pieczarki, cebula, natka pietruszki)
  • Tuńczykowa z kukurydzą
  • Sałatka śledziowa
  • Słodka owocowa w koszach z arbuza (sezonowo)
  • Sałatka z makaronem i szynką (chiński, szynka, papryka konserwowa, ser, ogórek konserwowy)
  • Gyros
  • Chłopska z grillowanym bekonem
  • Szopska (jak grecka + sałata lodowa i natka pietruszki)
  • Krewetkowa (mix sałat z avocado i jogurtem i krewetki)
  • Sałatka raviolli (pierożki mięsne raviolli, kurczak, ogórek, pomidor)
  • Jarzynowa

Rezygnując z jednego rodzaju sałatki można wziąć tatara serwowanego o określonej godzinie.

SERWUJEMY TAKŻE BEZ OGRANICZEŃ:

  • Napoje ciepłe (kawa, herbata)
  • Napoje zimne (Coca-Cola, Fanta, Sprite, woda gazowana, woda niegazowana, sok pomarańczowy, sok jabłkowy)

DODATKOWO W CENIE

  • Dania wegetariańskie,wegańskie
  • Dania bezglutenowe

DODATKOWO PŁATNE:

  • Wiejski stół
  • Fontanna alkoholowa
  • Fontanna czekoladowa
  • Płonący prosiaczek
  • Sushi
  • Drink bar
  • Płonące uda z prosiaczka
  • Deska serów
  • Bufet staropolski na ciepło
  • Słodki stół z deserami
  • Grill
  • Dekoracja kwiatowa
  • Oświetlenie ledowe

Menu nie uwzględnia jakiegokolwiek alkoholu

Na życzenie klienta (za dodatkową opłatą uzależnioną od liczby gości):

  • bukiety kwiatowe na stołach,
  • drink bar z barmanem,
  • stół wiejski,
  • fontanna alkoholowa,
  • stół czekoladowy,
  • pieczony prosiaczek faszerowany kaszą na gorąco,
  • płonące szynki z dodatkami,
  • pierogowy zawrót,
  • grill,
  • stół sushi,
  • eleganckie pokrowce na krzesła,
  • poprawiny,
  • pokoje noclegowe,
  • show balonowe.

Organizacja wesel w Warszawie - zapraszamy do zapoznania się z cennikiem oraz do kontaktu! Przypominamy również o rezerwacji terminu wesela – prosimy uzgadniać go co najmniej 7 miesięcy wcześniej.

Adres

ul. Białołęcka 281, Warszawa

Telefon

602 274 531