Menu

Powitanie chlebem i solą

I DANIE ( 2 zupy do wyboru):

Złocisty rosół (z makaronem, uszkami lub ziemniakami)
Flaki wołowe
Krem z pieczarek podawany z groszkiem ptysiowym
Zupa borowikowa z łazankami
Krem borowikowy z grzankami
Krem z kukurydzy
Krem z brokułów
Zupa krem marchewkowa
Krem z pomidorów z ziołowymi grzankami i bazylią

II i III DANIE (1 do wyboru):

Schab faszerowany śliwką lub morelą w sosie naturalnym
Schab pieczony z sosem myśliwskim lub owocami
Kotlet dworski – schabowy (z serem i pieczarkami)
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce lub migdałach
Kotlet szwajcarski (Cordon bleu)
Pieczeń wieprzowa/szyneczka/ w sosie myśliwskim
Karkówka z pieczarkami
Roladka z piersi kurczaka z fetą, suszonymi pomidorami i szpinakiem
Roladka z piersi kurczaka z mięsem mielonym
Panierowana pierś z kurczaka faszerowana serem i pieczarkami
Pulpeciki z indyka w delikatnym sosie koperkowym
Medaliony z kurczaka w sosie koperkowym
Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami
Kurczak w ziołach z pieczarkami
Pieczeń z indyka z brzoskwiniami
Kotlet po kijowsku (de volaille)
Pieczone udko z kurczaka
Sakiewki schabowe nadziewane pieczarkami

IV DANIE (1 do wyboru):

Buef Strogonof
Szaszłyki drobiowe
Gulasz węgierski
Kapuśniak z wędzonym boczkiem
Za dopłatą mix pierogów

V DANIE (1 do wyboru):

Barszcz czerwony podawany z uszkami, krokietem lub pasztecikiem
Żur staropolski z białą kiełbasą
Barszcz biały z jajeczkiem

DODATKI DO II i III DANIA (do wyboru):

Ziemniaki puree
Opiekane ziemniaczki
Ziemniaki z wody posypane koperkiem
Kulki ryżowe
Kolorowy makaron
Kluski śląskie /w sezonie/
Kopytka/w sezonie/
Kopytka ze szpinakiem/w sezonie/
Frytki
Kulki ziemniaczane
Talarki ziemniaczane
Kasza gryczana

DODATKI DO GORĄCYCH DAŃ (do wyboru):

Surówki:
Selerowo-jabłkowa
Wiosenna (pekińska, marchew, papryka)
Z czerwonej kapusty
Colesław
Mizeria
Buraczki (z jabłkiem lub miodowe)
Bukiet surówek na jednym półmisku (czerwona kapusta, wiosenna, marchewka z jabłuszkiem)
Bukiet trzech surówek na jednym półmisku (pekińska, marchewka z jabłkiem, selerowo-jabłkowa)

Gorące:
Marchewka karotka
Marchewka z groszkiem
Buraczki zasmażane
Młoda kapusta zasmażana (sezonowo)
Warzywa gotowane: brokuły, kalafior

INNE (5 do wyboru):

Schab po warszawsku
Indyk w galarecie
Szynka w galarecie z sałatką jarzynową
Szynka ze szparagami
Tymbaliki (wieprzowe, drobiowe)
Ryba w galarecie( w całości –pstrąg lub po żydowsku – faszerowana )
Kurczak w maladze
Polędwiczki ze  śliwką
Schab z brzoskwinią lub śliwką
Wołowina ze szparagami
Kęski z kurczaka z dwoma sosami
Łosoś z twarogiem śmietanowo – kaparowym lub koperkowym

POTRAWY RYBNE: (2 do wyboru):

Śledź pod pierzynką
Ryba po grecku
Śledź w różnych smakach
Łosoś wędzony

SAŁATKI (3 do wyboru):

Cezar z grillowanym kurczakiem
Grecka (ser feta, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, cebula)
Kabanosowa (pomidory, kukurydza, żółty ser)
Hawajska (ananas, kukurydza, wędzony kurczak)
Pieczarkowa (jajko na twardo, pieczarki, cebula, natka pietruszki)
Tuńczykowa z kukurydzą
Sałatka śledziowa
Słodka owocowa w koszach z arbuza (sezonowo)
Sałatka z makaronem i szynką (chiński, szynka, papryka konserwowa, ser, ogórek konserwowy)
Gyros
Chłopska z grillowanym bekonem
Szopska (jak grecka + sałata lodowa i natka pietruszki)
Krewetkowa (mix sałat z avocado i jogurtem i krewetki)
Sałatka raviolli (pierożki mięsne raviolli, kurczak, ogórek, pomidor)
Jarzynowa

Rezygnując z jednego rodzaju sałatki można wziąć tatara serwowanego o określonej godzinie.

PONADTO:

Półmisek wędlin pieczonych (karkówka, boczek, schab) oraz wędlina gotowana (szynka litewska, polędwica sopocka, salami, kabanosy)
Jaja faszerowane (do wyboru2 rodzaje; z pieczarkami, łososiem, kawiorem, tuńczykiem)
Pomidory z mozzarellą, bazylią i czosnkiem
Marynaty: ogórki konserwowe, pieczarki konserwowe, papryka konserwowa
Pieczywo

DESERY:

Owoce- sezonowe (winogrona: białe i różowe, banany, mandarynki, jabłka, kiwi)
Ciasta domowe 5 do wyboru: szarlotka (zwykła bez bezy lub z bezą), sernik wiedeński z polewą czekoladową, duet (sernik z makiem), sernik na zimno, toffi z orzechami włoskimi, ciasto tęczowe (biszkopt z galaretką, ptasim mleczkiem, polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi), toffiówka (biszkopt z bitą śmietaną, nugatem i wiórkami czekoladowymi), pychotka (środek jak napoleonka – krem z drobnymi orzeszkami i rodzynkami), capuccino (ciemny biszkopt z kremem posypany kawą),pijana wiśnia, poezja, kawalerskie
Tort (z bitą śmietaną, do wyboru: z wiśniami/ z brzoskwiniami)
Deser lodowy (2 kulki lodów, bita śmietana, polewa czekoladowa, wafelek, owoce sezonowe)

SERWUJEMY TAKŻE BEZ OGRANICZEŃ:

Napoje ciepłe (kawa, herbata)
Napoje zimne (Coca-Cola, Fanta, Sprite, woda gazowana, woda niegazowana, sok pomarańczowy, sok jabłkowy)

DODATKOWO PŁATNE:

cena ustalana na początku roku kalendarzowego danego wesela

1.  Wiejski stół
2. Fontanna alkoholowa
3.  Fontanna czekoladowa
4. Płonący prosiaczek
5. Sushi
6. Drink bar
7. Płonące uda z prosiaczka
8. Deska serów
9. Bufet staropolski na ciepło
10. Słodki stół z deserami
11. Usługa barmańska
12. Fotobudka
13. Bukiety żywych kwiatów
14. Złote podtalerze
15. Napis LOVE

Menu nie uwzględnia jakiegokolwiek alkoholu

 

Powitanie chlebem i solą

I DANIE (1, 2 zupa do wyboru):

Krem z kukurydzy
Krem z brokułów
Zupa krem marchewkowa
Krem z pomidorów z grzanką
Krem borowikowy z grzankami
Krem z pieczarek podawany z groszkiem ptysiowym
Złocisty rosół (z makaronem, uszkami lub ziemniakami)
Zupa borowikowa z łazankami
Zupa serowa z małymi grzankami
Zupa pieczarkowa
Flaki wołowe

II i III DANIE (1 do wyboru):

Schab faszerowany śliwką lub morelą w sosie naturalnym
Schab pieczony z sosem myśliwskim lub owocami
Fantazyjna rolada ze schabu na sosie borowikowym
Kotlet schabowy (z serem i pieczarkami)
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce lub migdałach
Kotlet szwajcarski (Cordon bleu)
Zrazy francuskie z mozzarellą w sosie pomidorowo-ziołowym
Gulasz z indyka z pieczarkami
Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
Karkówka z pieczarkami
Roladka z piersi kurczaka z mięsem mielonym
Polędwiczki wieprzowe z duszonymi warzywami lub jabłkami
Polędwiczki wieprzowe faszerowane z sosem grzybowym
Roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana kaczką w sosie z kurek
Kurczak w ziołach z pieczarkami
Kurczak na chrupko w sosie słodko-kwaśnym
Udziki otulone boczkiem
Medaliony z kurczaka w sosie tymiankowym
Pierś kurczaka w sosie z delikatnego serka ze szczypiorkiem
Roladka z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami i szpinakiem z sosem serka
Pieczeń z indyka z brzoskwiniami
Pieczony filet z indyka w sosie żurawinowym
Filet po włosku
Kotlet po kijowsku (de volaille)
Pieczone udko z kurczaka
Sakiewki schabowe nadziewane pieczarkami
Gołąbki w sosie pomidorowo-ziołowym
Roladki wieprzowe w sosie borowikowym
Eskalopki wieprzowe w sosie z podgrzybków i ziół
Roladka z dwóch mięs w sosie myśliwskim

DANIA GORĄCE RYBNE:

Rolada z pstrąga w sosie miętowym
Rolada z pstrąga w sosie bazyliowym
Roladki rybne ze szpinakiem w sosie miętowym z kawiorem
Łosoś w sosie śmietanowo- koperkowym
Tołpia w sosie śmietanowo- cytrynowym

IV DANIE (1 do wyboru):

Buef Strogonof
Szaszłyki drobiowe
Gulasz węgierski

V DANIE (1 do wyboru):

Barszcz czerwony podawany z uszkami, krokietem lub pasztecikiem
Żur staropolski z białą kiełbasą
Barszcz biały z jajeczkiem

DODATKI DO II i III DANIA (do wyboru):

Ziemniaki puree
Puree z zielonego groszku i ziemniaków
Opiekane ziemniaczki
Ryż
Ryż rozmaitości
Ziemniaki z wody posypane koperkiem
Kulki ryżowe
Kolorowy makaron
Kluski śląskie
Kluski francuskie
Kopytka
Kopytka ze szpinakiem
Frytki
Kulki ziemniaczane
Talarki ziemniaczane

DODATKI DO GORĄCYCH DAŃ (do wyboru):

Surówki:
Selerowo-jabłkowa
Wiosenna (pekińska, marchew, papryka)
Z czerwonej kapusty
Kapusta młoda zasmażana (sezonowo)
Kapusta kiszona zasmażana
Szpinak w śmietanie z pomidorami
Surówka z sałaty lodowej z czerwoną cebulą
Surówka z kiszonej kapusty
Colesław
Mizeria
Buraczki
Bukiet surówek na jednym półmisku (czerwona kapusta, wiosenna, selerowo-jabłkowa)
Bukiet trzech surówek na jednym półmisku (pekińska, marchewka z jabłkiem, czerwona kapusta)

Gorące:
Marchewka karotka
Marchewka z groszkiem
Buraczki zasmażane
Warzywa gotowane: brokuły, kalafior

Przykładowe zestawy dań gorących:
filet po włosku z ziemniakami opiekanymi oraz mixem sałat
fantazyjna rolada ze schabu na sosie borowikowym z kopytkami ,buraczki zasmażane,
udziki otulone boczkiem z ryżem i surówkami

GALARETY (5 do wyboru):

Schab po warszawsku
Indyk w galarecie
Szynka w galarecie
Tymbaliki (wieprzowe, drobiowe)
Ryba po żydowsku z rodzynkami w galarecie
Szparagi w szynce w galarecie
Szczupak faszerowany w galarecie
Pstrąg w galarecie
Różki z łososia wędzonego z musem chrzanowym
Różki z łososia wędzonego z serkiem kremowo- kaparowym
Kurczak w maladze
Zimne nóżki z borowikami
Wołowina z kaparami w sosie żurawinowym
Schab ze śliwką w galarecie
Schab z brzoskwiniami w galarecie
Polędwiczki ze śliwką w galarecie

INNE (2 do wyboru):

Śledź pod pierzynką
Ryba po grecku
Śledź w różnych smakach
Łosoś wędzony
Kawałki kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Melon w szynce parmezańskiej z syropem klonowym
Filet z kaczki w sosie balsamicznym

SAŁATKI (3 do wyboru):

Hawajska (ananas, kukurydza, wędzony kurczak)
Grecka (ser feta, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, cebula)
Kabanosowa (pomidory, kukurydza, żółty ser)
Meksykańska
Cezar z grillowanym kurczakiem
Z wołowiną po węgiersku
Bankietowa
Śledziowa
Śledziowa z marynowanym selerem i ananasem
Chłopska z grillowanym bekonem
Pikantna z wołowiną i świeżymi warzywami
Brokułowa z pomidorami i jajkiem (sezonowa)
Pieczarkowa (jajko na twardo, pieczarki, cebula, natka pietruszki)
Tuńczykowa z kukurydzą
Słodka owocowa w koszach z arbuza (sezonowo)
Sałatka z makaronem i szynką (chiński, szynka, papryka konserwowa, ser, ogórek konserwowy)
Gyros
Szopska (jak grecka + sałata lodowa i natka pietruszki)
Krewetkowa (mix sałat z avocado i jogurtem i krewetki)
Sałatka raviolli (pierożki mięsne raviolli, kurczak, ogórek, pomidor)
Jarzynowa

Rezygnując z jednego rodzaju sałatki można wziąć tatara serwowanego o określonej godzinie.

PONADTO:

Półmisek wędlin pieczonych (karkówka, boczek, schab) oraz wędlina gotowana (szynka litewska, polędwica sopocka, salami, kabanosy)
Deska serów (podawana o określonej godzinie)
Jaja faszerowane (do wyboru: z pieczarkami, łososiem/kawiorem)
Pomidory z mozzarellą, bazylią i czosnkiem
Marynaty: ogórki konserwowe, pieczarki konserwowe, papryka konserwowa
Pieczywo

DESERY:

Owoce (winogrona: białe i różowe, banany, mandarynki, jabłka, kiwi)
Ciasta domowe 5 do wyboru: szarlotka (zwykła bez bezy lub z bezą), sernik wiedeński z polewą czekoladową, duet (sernik z makiem), sernik na zimno, toffi z orzechami włoskimi, ciasto tęczowe (biszkopt z galaretką, ptasim mleczkiem, polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi), toffiówka (biszkopt z bitą śmietaną, nugatem i wiórkami czekoladowymi), pychotka (środek jak napoleonka – krem z drobnymi orzeszkami i rodzynkami), capuccino (ciemny biszkopt z kremem posypany kawą), papieskie (napoleonka), pijana wiśnia, poezja(biszkopt, toffi, bita śmietana)
Tort (z bitą śmietaną, do wyboru: z wiśniami/ z brzoskwiniami)

DO WYBORU (jedno)

Deser lodowy (2 kulki lodów, bita śmietana, polewa czekoladowa, wafelek, owoce sezonowe)
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
Pana Cotta z owocowym musem
Brzoskwinia w mlecznych chmurkach z sokiem malinowym

SERWUJEMY TAKŻE BEZ OGRANICZEŃ:

Napoje ciepłe (kawa, herbata)
Napoje zimne (Coca-Cola, Fanta, Sprite, woda gazowana, woda niegazowana, sok pomarańczowy, sok jabłkowy)

DODATKOWO PŁATNE:

1. Wiejski stół-zimny i gorący
2. Fontanna alkoholowa
3. Fontanna czekoladowa
4.Płonący prosiaczek
5.Drink bar
6.Sushi
7. Oświetlenie LED-owe
8. Pokrowce na krzesła
10. Okrągłe stoły
11. Fotobudka
12.Barmani
13.Deska serów
14.Napis LOVE
15.Płonące szynki
16. Podtalerze złote
17. Bukiety żywych kwiatów

Menu nie uwzględnia jakiegokolwiek alkoholu.

Sala bankietowa Dworek Białołęka - Warszawa

Sala bankietowa Dworek Białołęka w Warszawie organizuje niezapomniane przyjęcia okolicznościowe. Jeśli interesuje Cię organizacja bankietów i imprez to sprawdź naszą ofertę.